Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości Oznacz wszystkie fora jako przeczytane Zobacz posty nieprzeczytane Użytkownicy Grupy Profil Zaloguj

Krokmania - Gry Muzyczne Strona Główna » GRY WOKALNE » Gry Wokalne » Ultrastar na konwentach
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
M-chan  
Mrrrau...

Województwo: Śląskie
Pomogła: 9 razy
Wysłany: 2010-07-26, 08:46   Ultrastar na konwentach

Jak w temacie. Po weekendowym Balconie utwierdziłam się w przekonaniu (Wczesniej był jeszcze magni i cos tam jeszcze), że odkad BENY nie robi US roomow ten rodzaj konwentowej rozrywki traktowany jest nieco po macoszemu. Zapewne komus kto idzie tam powyć przez 10 minut i zmienic miejscówke to ten problem nie przeszkadza. Mnie ososbiście nie podoba sie tłum ludzi ściśniety przy jednym 19calowym telewizorze ulokowanym gdzieś z boku w korytarzu. Do tego głośniki (popierdówki) na których nic nie słychać a o jakimkolwiek basie to mozna zapomnieć. No okrojona ilość piosenek. Na magni 3/4 tych które zazwyczaj spiewam poprostu nie było. Na Balconie było niewiele lepiej.
Ludzie (bo nie wiem kto teraz zajmuje sie tym na poszczególnym konwencie) jak juz cos robicie to robcie to porządnie. Dlaczego konsolroom moze miec pare 30 lub 40 calowych telewizorów? Konsolowcy w na Balconie mieli o wiele lepiej niz us'owcy. Pod wieloma wzgledami.
Tyle :P

Dajmos  
Heavy Stomper

Wysłany: 2010-07-26, 15:36   

Bo nie warto dawać sali dla USa.

Tuminure  
Heavy Stomper

Wysłany: 2010-07-26, 18:32   

Co to znaczy "nie warto"? Tam przez cały konwent, przychodzi chyba więcej ludzi niż do AMV roomu albo do "Planszówkarni". Oprócz tego powoduje to hałas na korytarzu.

Mania  
Light Footer +

Województwo: Zachodniopomorskie
Pomogła: 6 razy
Wysłany: 2010-07-27, 04:05   

Nawet na Mackonie [XD] byla sala Us'owa, ale szczerze mowiac, rok temu bylo lepiej z us'em na balconie... Wku*wia mnie jeszcze to ze bylo dodatkowe zagluszanie przez spiewajacych na pol szkoly, ale nic, jak kto lubi. Szkoda ze mimo ze chcialam sie wbic na chwile, nie bylo oprostu sensu czekac tyle na jedna/dwie piosenki, ble.

M-chan  
Mrrrau...

Wysłany: 2010-07-27, 09:11   

Dlaczego nie warto dawac? DDR ma swoja sale a patrzac na ostatni Balcon wiecej osob było zainteresowanym wlasnie USem niz DDRem. Ludzie lubia udawac, że umieją śpiewać i jest to dla nich swietna rozrywka. Odpowienie podejscie organizatora atrakcji i nie ma szarpania sie o mikrofony i ciagłego spiewania tych samych osob. W przypadku Balconu no cóz...tam to trzeba było się wrecz bic o mikrofon. (mnie jakas laska wyrwała z reki bo twierdziła, ze jeszcze jedna piosenke chce spiewać bo ja lubi...kij z tym, że ja tez chciałam a wziełam mikrofon z ławki).
Zero turniejów, zero jakis zabaw (randomy Gudmana były super, ani wczesniej ani pozniej nie widziałam tak dobrej "imprezy" na USie)

Co do Planszówek to sie nie zgodze...z tego co widziałam to było tam sporo osób.

Dajmos  
Heavy Stomper

Wysłany: 2010-07-27, 10:46   

Nie warto z prostej zasady. Od jakiegos czasu US stał sie byle jaka atrakcja, przychodzisz, spiewasz i tyle. Sala ok, ale dostępna przez całą noc dla ludzi.

Corvus5  
Standard Jumper +

Wysłany: 2010-07-27, 12:53   

Akcji zbierania 1000 podpisów, żeby US Room był dobrze zorganizowany raczej nie będzie, ale myślę, że można się pytam samych uczestników lub nawet zrobić ankietę co wolą, np. na ACP.

Co do US ma Magni, to chciałem tam coś pomóc, ale kontakt urywał się na łączu organizatorów konwentu i potem wszystko ginęło.

Na innych konwentach, np. Pacon byłem wyganiany z sali (z ryzykiem stracenia zębów przez podstawioną mi nogę przez organizację), że jeszcze bym coś w UltraStarze popsuł, oni sobie poradzą. Nie mam im za złe, nie znają mnie, ale mimo wszystko to pokazuje, że organizują to zupełnie inni ludzie, których nie znamy. Mogą mieć inne wyobrażenia, ideały, itp.

UltraStar Community Network

M-chan  
Mrrrau...

Wysłany: 2010-07-27, 13:27   

Dajmos napisał/a:
Sala ok, ale dostępna przez całą noc dla ludzi.

Ludzie czasem spia. Konsolówka była ba Balconie zamknieta od 2:30 do 9. Bo nikt nie jest w stanie funkcjonować 24h bez snu.
Corvus5 napisał/a:
myślę, że można się pytam samych uczestników lub nawet zrobić ankietę co wolą, np. na ACP.

Jest to jakaś myśl. Szkoda, że uczestników nie uświadczy się na krokmanii bo sami mogliby zabrać głos w tej mini dyskusji.
Corvus5 napisał/a:
Nie mam im za złe, nie znają mnie, ale mimo wszystko to pokazuje, że organizują to zupełnie inni ludzie, których nie znamy. Mogą mieć inne wyobrażenia, ideały, itp.

Ja mam wrażenie, że organizują to ludzie, którzy od czasu do czasu wyciągna mikrofon z szafy i pośpiewają do telewizora dla własnej przyjemności. Nie mają pojęcia o ustawieniach (nie mowie, że ja mam bo zajmował się tym BENY). a ilość dostępnych piosenek jest no cóz...niby dużo a jednak nie bardzo. Brakuje nawet podstawowych oficjalnch paków. Ktos powie, że się czepiam bo jak ktoś się chce bawić to bedzie spiewał nawet jak bedzie jedynie 20 utworów. No ale mnie to osobiście przeszkadza.

Corvus5  
Standard Jumper +

Wysłany: 2010-07-27, 19:24   

Zmieścić wszystkie piosenki to też sztuka. Zastanawiam się czy 100GB pomieści wszystkie obecne piosenki, bo wątpię. Dodając do tego 1000 oficjalnych utworów w HD w ciągu roku, to wychodzi 200GB. Nikt mądry by tego na płytach nie trzymał. Stąd albo ktoś zrzuca trochę DVD lub podłącza swój dysk lub po prostu komputer. Nie każdy ma chęć poświęcić 100GB na jedną grę. To chyba nawet Stepka tyle nie zajmuje, choć nie mam pojęcia.

Dobry support do US może być, jak zaczniemy sprzedaż licencji do klubów karaoke, itp. Wtedy będzie można porównać możliwości.

UltraStar Community Network

M-chan  
Mrrrau...

Wysłany: 2010-07-28, 08:25   

Poprostu trzeba cos z tym zrobic.

BENY  
Challenger

Wysłany: 2010-08-01, 00:04   

Dajmos napisał/a:
Nie warto z prostej zasady. Od jakiegos czasu US stał sie byle jaka atrakcja, przychodzisz, spiewasz i tyle
Nie rozumiem Cie Dajmos troche. A czym rozni sie od DDR czy konsolowki czy planszowki? Tam tez przychodzisz, zagrasz/skoczysz i koniec. Ja rozumiem, ze mozesz nie lubic tego typu rozrywki. Nikt przeciez nikogo do niczego nie chce zmuszac. Topic mial chyba na celu pokazanie, ze tak robiony US jak na ostatnich konach mija sie z celem. Ze moze cos z tym trzeba by zrobic. Przeciez jest wiele osob ktore sie dobrze potrafia tym zajac. zalatwic sprzet to tez nie problem (skoro na konsolowce moze byc po kilkanascie zestawow, to zalatwic 1 na US to pikus dla orgow/prowadzacych). IMO zapotrzebowanie na takowa rozrywke na konwentach jest. Nie raz nie dwa sala pekala w szwach. A to co ostatnio sie dzieje... To jakby DDRa zrobic na 1 szmaciance, 15" monicie z glosnikami 2W gdzies na korytarzu, na kilku wybrakowanych oficjalnych packach. Dla mnie to troche zal. coz...

Dajmos  
Heavy Stomper

Wysłany: 2010-08-01, 00:21   

Ja sobei lubie poswiewac, ale dawanie odzielnej sali na USa tylko niestety , aktualnie jest ciezkie, bo sale w szkolach są na wage złota. Wiadomo, jeśli ktoś bierze USa jak Ty to kiedyś robiłes to no problem. Ale aktualnie byle kto moze zrobić US bo myśli ze ma setki piosenek. Twierdze tylko że na dzien dzisiejszy nei ma nikogo kto by to robił dobrze to też nei warto w to inwestować.

Wilczy  
Beginner

Województwo: Dolnośląskie
Wysłany: 2010-08-16, 14:48   

Dobra, czas się wypowiedzieć.

Jako, że będę robił salę USową na B-2 (jeszcze nie wiem jaki dostanę sprzęt wizualny, do audio mamy dobry), będę potrzebował małego wsparcia. Moja baza to zaledwie 2k piosenek, brakuje kilku rozchwytywanych ostatnio wykonawców (i.e. Gaga) i w ogóle średnio to mam prośbę (cześć Corvus) - przyjmuję każdą ilość baz i piosenek od ludzi by podnieść standard śpiewania i możliwość wyboru. Jeżeli chodzi o przerzucanie tego - nie ma problemu, inwestujemy na dniach z moją ekipą od USa w dysk przenośny specjalnie w tym celu (kupimy pewnie 320, więc wszystko się pomieści). Będę już w piątek na conplace, więc jeżeli ktoś ma jak - niech się podzieli. ;D

Tak btw. jak ktoś ma pomysły na ciekawe turnieje USowe - też wysłucham ;D

Bo warto, żeby US to był jednak trochę bardziej Serious Business ;)

Pozdrówka,
Wilcz

Krokmania - Gry Muzyczne Strona Główna » GRY WOKALNE » Gry Wokalne » Ultrastar na konwentach

Strona wygenerowana w 0.09 sekundy. Zapytań do SQL: 9